Akü Testi Yaptırdınız mı?

Akü Testi Yaptırdınız mı?

Yoksa Siz Hala Akü Testi Yaptırmadınız mı?

Akü testi yaptırmak aracın hasar almasını önlemek adına yapılabilecek en mühim uygulamalardan biridir. Bu işlemin yapılabilmesi için bir adet voltmetreye ihtiyaç duyulmaktadır. Dijital ya da analog olan cihazlar sayesinde de ölçüm gerçekleştirilebilmektedir. İşlemin sağlıklı sonuç verebilmesi için dijital bir voltmetre kullanmak daha faydalı olacaktır.

Bu noktada ‘’Akü testi yapmak istiyorum?’’ diyenlerin tercih edebileceği iki adet cihaz modeli bulunmaktadır. Siz de firmamız ile görüşme sağlayarak tüm bu detaylar ile vakit kaybetmeden akünüzü test ettirebilirsiniz.

Akü testi ile aküyü yılda en az iki kez kontrol ederek akünün kazara boşalması gibi kazaları önleyebilirsiniz. Şarj durumunu belirlemek ve akünün voltajını ölçmek için bir akü test cihazı kullanabilirsiniz.

Akü Kaçak Testi

Zaman zaman herkesin başına gelen olaylar arasında yer alan akünün bitmesi durumu, şarj dinamosundaki bir arızdan kaynaklanıyor olabilir. Aynı zamanda akü testi yaptırmamak ve ömrünün tükendiğini fark etmemek de aracınızı kullanamamanıza sebep olmaktadır. Bu noktada akü kaçak testi ve rutin diğer kontroller güncel olarak yaptırılmalıdır. Olası bazı problemler alarm vermeden önce vasıtanızın kaçak testini yapmanız uzmanlar tarafından da önerilmektedir.

Bu testin yapılmasına sebep olan bazı etkenler de mevcuttur. Bunlar şöyle sıralanabilir;
•    Kaçak akımlarını aramak ilk yapılacak işlemdir. 
•    Araca bağlanan ekipmanların yanlış birleşimi. 
•    Kablo yalıtımında sorun olması.

Siz de potansiyel problemleri önceden incelemek ve kontrollerinizi tamamlamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Akü Testi Nasıl Yapılır?

Mekanizmayı test etmeden önce hangi değerlerin normal kabul edildiğini bilmek gereklidir. Şarj tablosuna bakıldığında 12,80V üzerinde olan değerler ile başlangıç yoğunluğu 1,280 gr/cm3 olduğunda tam dolu olarak adlandırılmaktadır. Fakat voltajı 12,4V’un altında ise sülfatlaşma başladığı söylenebilir. Dolayısıyla redresör ile 12,80V’a yükseltmek gerekecektir. 

Açık sisteme sahip olan akülerde voltaja ek olarak yoğunluk ölçümleri de yapılmaktadır. Kapalı sistemdekilerde ise yoğunluk değerlerini ölçebilmek mümkün değildir. Bu ölçümler genellikle mevcut test cihazlarından destek alınarak uygulanmaktadır. Her aracın akü testi adına özel bir süreç hâkimdir. Dolayısıyla bu konuda "Akü testi nasıl yapılır?" sorusuna verilebilecek net bir yanıt yoktur. Öncelikli olarak araçta kullanılan mekanizmaların ayırt edilmesi gereklidir.  Siz de süreci profesyonellere emanet ederek kusursuz bir hizmet almak için sitemizde yer alan numaralar üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.